Stall Bomerang

Konvalescens- och träningscenter för din häst

 

Här kan du tryggt lämna din häst som blir väl omhändertagen vid:

•Konvalescens & vila

•Rehab & återuppbyggnad

•Konditions- & styrketräning (Pretraining innan galoppbanan)

•Inhoppning & omskolning av galopphästar/ även utbildning av ridhästar

•Preparation inför åringsauktioner/ även inridning efter förfrågan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovely med ett av sina många ansiktsuttryck

 

Två stall med  sammanlagt 11 boxar (varav 1 har blivit vibrationsgolv) i gamla gedigna tegelbyggnader, vissa ansiktslyft & viss renovering har gjort stallet jättefint.

 

 

 

Nytt säkert staket med lagom stora (gräs) hagar även 2 st rundpaddockar med stakethöjd på 1.90, ny ridbana 62*23 med jättebra underlag & strålkastare, mindre ridhus 36*17 för stormiga & blöta dagar (många på söderslätt) dessutom lagom stort att löshoppa i, finns även ett jättestort gräsfält (inhägnat) där man kan konditionsträna.

Alla hästar har möjlighet till daglig utegång i egen hage och det är gångar mellan alla hagarna så de inte trasslar in sig i staketen om de bråkar.

 

Akro, Slew Magic i bakgrunden & Missan i mars 2012

 

Det finns bra grusvägar (även asfalt) för kilometerlånga promenader med hästarna, det är en av många lärdomar jag har med mig från Irland, där gick vi väldigt mkt med bl.a fullblodsåringarna (speciellt på hårda underlag)  både för motion och muskelbyggnad men även för uppfostran och hantering är det ovärderligt. Samtidigt tar jag inga risker med att ut och promenera med en häst som jag vet är svår, då håller jag mig inom staket eftersom det finns möjligheter till detta. Jag tar inga onödiga risker med några hästar utan uttrycket "better safe than sorry" passar mig. Hästar trivs på hildesborg, mkt handlar om att det är en lugn miljö men även att jag hela tiden försöker hitta en rutin som passar hästarna, de är centrum & får uppmärksamhet.  

 

 

Lovely & Pia 2011

 

Bädden är spån (finns även möjlighet till halm), silage av bästa klass (ganska torrt & analys finns

vid leverans) ,  Red Mills "cool&cooked" , alla hästarna får jättefin päls & mår bra, havre finns också om man behöver höja proteinintaget, x-tra mineraler/ vitaminer, annat önskemål går givetvis att ordna.

Efter önskemål för jag dagbok på hästarna för att  följa deras utveckling.

Jag vill gärna ha ett nära samarbete med tränare/ ägare.

 

Veterinärer:     Göran Rydén (mobil x-ray) 

                        Eva Pettersson

Hovslagare:    Johan Möller

                        Camilla Persson

Massör:           Julia Mikkelä- lugn & duktig på att upptäcka både stora & små problem vilket gör det lättare både för mig att träna dem & hästarna att må bättre    

 

Jag samarbetar även med Anna Thelander & hennes produkter; equiwinner & Forever, aloe vera är ju suveränt för magen, både för magsårshästar (ca 80% inom galoppsporten) & människor. Equiwinner har vi använt mkt för olika åkommer till våra egna hästar & det har fungerat förvånansvärt bra.

 

Charmed Star, nu tillbaka i träning

 

Stall Bomerang öppnade i mitten på November 2011 & har ännu så länge haft & har hästar från Stall Reuterskiöld, US Star Racing, Tandaris & ridhästar från Danmark & Sverige. Någon ska omskolas & säljas, någon på förträning/ skolridning innan de går tillbaka i träning, någon har bara behövt luftombyte, allt är möjligt. Jag är mkt flexibel och mångsidig så hör gärna av er med frågor eller önskemål. 

Jag öppnade Stall Bomerang eftersom jag tror att det finns ett behov av att kunna lämna sina tävlingshästar för ett kortare eller längre" break" från banan. Många 2-åringar behöver lite vila efter att de har varit på banan några månader, även äldre hästar behöver ibland luftombyte & gå i hage, vissa behöver kanske skolridas någon månad för att bli starkare i kroppen, min CV slår de flesta praktskt och jag håller hög standard på hästhållningen. Vitafloorgolvet är dessutom oslagbart när det gäller att förkorta läkningstiden på sen/ gaffelbandsskador, men även dålig matsmältning och problemhovar mm. 

Själv rider jag hos Peter Jardby några turer i veckan om tid finns, både för att det är kul & att jag alltid lär mig något nytt.

 

 

 

 

 

 

Fotoform Laila Berglund

 

 

 

 

Nyheter

 

Nu även med Vitafloors vibrationsgolv.

 

Söker ni häst hör gärna med mig, det händer att jag har hästar hemma eller känner någon som har.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Stall Bomerang